Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:36:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Accesul la Facebook şi Twitter interzis în Turcia?


19 iunie 2013

Guvernul de la Ankara a anunţat că lucrează la un proiect de lege prin care se doreşte limitarea sau chiar interzicerea accesului cetăţenilor la site-urile de social media, în scopul menţinerii controlului asupra protestelor ce au loc în Piaţa Taksim.

 

"Avem un studiu asupra celor care provoacă oamenii prin manipulări cu ştiri false, dând naştere unor tensiuni sociale care ar putea pune în pericol viaţa şi propietatea privată a cetăţenilor", a declarat ministrul Justiţiei, Muammer Guler.

 

Astfel de acţiuni se manifestă în special prin platformele social media precum Facebook sau Twitter, informează Hurriyet.

 

Conform presei din Turcia, un departament privind infracţionalitatea cibernetică, a început deja să investigheze aproximativ cinci milioane de mesaje trimise pe Twitter cu referire la protestele din Piata Taksim.

 

Despre teama de a posta pe reţelele de socializare ne-a vorbit şi o ploieşteancă aflată la Ankara. „Ne este teamă să mai postăm fotografii sau filmuleţe din timpul protestelor pe Facebook. La Ankara aproape 40 de persoane au fost reţinute din această cauză”, ne-a spus femeia care doreşte să îşi păstreze anonimatul de teamă să nu aibă probleme cu autorităţile din Turcia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro