Marţi, 19 martie 2024 - 6:30:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Brexit. Libera circulaţie a europenilor, până în martie 2019


28 iulie 2017

Liberă circulaţie a europenilor în Marea Britanie se va încheia în martie 2019, adică exact la data la care Regatul va părăsi de facto Uniunea Europeană. Declaraţia făcută de membri ai guvernului britanic a adăugat, cum era de aşteptat, noi tensiuni între Londra şi Bruxelles.

Miniştrii britanici au promis în repetate rânduri o perioadă de răgaz după Brexit, pentru a fi evitat un scenariu haotic, în care reguli noi intră în vigoare de pe o zi pe alta, imediat după încheierea divorţului de Uniunea Europeană, arată TVR.

Amber Rudd (foto), ministrul de interne al Marii Britanii, spune că: „Va exista o fază de implementare, când va trebui ca lucrătorii europeni nou-veniţi să-şi înregistreze datele. Iar aplicarea propriu-zisă a noii politici de migraţie se va face după raportul unui Comitet special înfiinţat, în ultima etapă a ieşirii din UE”.

Însă un nou anunţ dezvăluie că libera circulaţie a cetăţenilor europeni nu se va aplica în această perioadă de implementare. Un nou sistem va fi introdus imediat după finalizarea Brexit-ului, în primăvara lui 2019. Imigraţia a fost subiect central în campania dinaintea referendumului pentru Brexit, iar militanţii pentru ieşirea din blocul comunitar au promis că britanicii vor avea din nou control asupra oamenilor care sunt primiţi în regat. Cartea Albă pentru controlul migraţiei care urmează să fie publicată la sfârşitul anului va detalia planul guvernamental, iar noua lege va trece anul viitor prin Parlament.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro