Vineri, 26 aprilie 2024 - 4:26:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ştiţi care sunt uleiurile sănătoase?


3 iunie 2012

uleiuriÎţi place să pui ulei în salată, să îl foloseşti în sosuri, la cartofi prăjiţi, cârnăciori, şniţele şi alte preparate gustoase, dar cam uleioase?

Prăjelile sunt nesănătoase din cel puţin două motive: aduc un aport mare de calorii prin grăsimile adăugate alimentelor şi, în al doilea rând, pentru că încarcă preparatele cu compuşi toxici apăruţi prin încălzirea exagerată a uleiurilor. Iar riscurile la care se expun fanii prăjelilor sunt nenumărate: boli ale tubului digestiv, gastrite ori colecistite. Pe de altă parte, aportul mare de grăsimi favorizează procesul aterosclerotic, apariţia bolilor cardiovasculare şi obezitatea. Nutriţioniştii susţin însă că există şi uleiuri sănătoase pentru organism, precum cele de floarea- soarelui, de măsline, de palmier sau de sâmburi de struguri.

Cei care nu îl consumă îl pot lua însă şi din alte surse: carne, lactate, ouă, seminţe, sâmburi. Important e să nu reducă drastic lipidele, pentru că pot apărea avitaminoze cu consecinţe grave pentru sănătate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro