Ingrediente
puţină margarină,
două căni de făină albă,
o jumătate de linguriţă de sare,
o cană de margarină,
o jumătate de cană de zahăr,
o esenţă de vanilie,
o cană de nuci măcinate,
un pliculeţ de nucă de cocos,
un pic de zahăr pudră.
Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade şi se unge cu margarină o hârtie pentru copt de dimensiunea unei tăvi. Într-un vas de mărime medie se mixează la viteză mare margarina, sarea şi zahărul, până când compoziţia devine uşoară şi pufoasă, iar la sfârşit se adaugă esenţa de vanilie. Se încorporează făina uşor, cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi nuca măcinată. Cu mâinile date prin zahărul pudră se fac bulgăraşi de circa 3 cm diametru, din toată compoziţia. Se pun bulgării pe foaia unsă cu margarină, lăsând spaţiu suficient între ei, apoi se pun în cuptor, unde se ţin 25 de minute, până devin aurii. Se scot din tavă, se lasă la răcit, după care se dau prin zahăr pudră şi nucă de cocos.