Ingrediente
Aluat
350 g făină,
5 linguri de ulei,
un vârf de cuţit de sare,
220 ml de apă călduţă.
Umplutura
1 kg de mere,
3 linguri de zahăr,
100 g de unt,
o mână de stafide.
Mod de preparare
Se rad merele şi se călesc cu zahăr şi unt. Se adaugă şi stafidele. Se frământă un aluat elastic, se acoperă şi se dă la rece o oră, după care se unge cu puţin ulei şi se întinde cu sucitorul. Se începe de la mijloc către margine până foaia devine subţire. Se unge apoi cu ulei, se pune puţin zahăr deasupra şi merele se întind de-a lungul unei margini. Apoi se rulează aluatul până la mijloc. Repetă operaţiunea din partea opusă. Se taie în bucăţi, se pun în tavă, se ung cu ulei şi se dau la cuptor 45 de minute. După ce se scot, se presară cu zahăr farin