Vineri, 22 noiembrie 2024 - 12:09:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Ştrudel cu mere


13 octombrie 2012

Ingrediente

 Aluat

 350 g făină,

5 linguri de ulei,

un vârf de cuţit de sare,

220 ml de apă călduţă.

 

Umplutura

 

1 kg de mere,

3 linguri de zahăr,

100 g de unt,

o mână de stafide.

 

Mod de preparare

Se rad merele şi se călesc cu zahăr şi unt. Se adaugă şi stafidele. Se frământă un aluat elastic, se acoperă şi se dă la rece o oră, după care se unge cu puţin ulei şi se întinde cu sucitorul. Se începe de la mijloc către margine până foaia devine subţire. Se unge apoi cu ulei, se pune puţin zahăr deasupra şi merele se întind de-a lungul unei margini. Apoi se rulează aluatul până la mijloc. Repetă operaţiunea din partea opusă. Se taie în bucăţi, se pun în tavă, se ung cu ulei şi se dau la cuptor 45 de minute. După ce se scot, se presară cu zahăr farin

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro