Vineri, 22 noiembrie 2024 - 5:30:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Costiţe de miel la cuptor


15 aprilie 2012

costiteIngrediente

8 costiţe miel

1-2 legaturi ceapă

1 legatura usturoi

3-4 lingurite ulei de măsline

sare

piper

rozmarin

1 praf cimbru

Pentru garnitură

2-3 morcovi

1 ţelină

1 păstârnac

1 cubuleţ unt

1 cana vin roşu demidulce

 

Mod de preparare


Se condimentează costiţele cu sare, piper şi rozmarin, se stropesc cu ulei, se acoperă cu o folie de plastic şi apoi se lasă 20-30 minute la rece.

Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie bucăţi mai mari. Se unge o tavă cu unt sau cu ulei de măsline şi se aşază un covor de verdeaţă. Se scot costiţele de la rece, se aşază în tavă şi se acoperă cu un alt strat de verdeaţă. Se stropesc apoi cu vinul şi se bagă la cuptor.

Separat, se curăţă rădăcinoasele şi se pun să fiarbă. După fierbere, se scot din apă, se scurg, se taie şi se amestecă cu untul topit şi sare.

După ce costiţele s-au pătruns bine, se scoate stratul de frunze şi se mai lasă să se rumenească. Se servesc cu garnitură de legume.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro