Luni, 29 aprilie 2024 - 7:40:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ouă scoţiene


18 aprilie 2012

oua-scotieneIngrediente


300 grame carne de vită tocată

300 grame carne de porc tocată

sare

busuioc uscat

nucşoară măcinată

boia dulce

pătrunjel verde sau uscat

cimbru

1 ou

3 linguri pesmet

6 ouă fierte tari

 

Mod de preparare


Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte se curăţă de coajă şi se trec prin făină.

Se ia compoziţie cu mâna, se presară cu făină, se aplatizează în palmă, apoi se pune un ou în mijloc şi se îmbracă cu carne. Se procedează astfel cu fiecare ou. Fiecare bilă se trece prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şerveţel absorbant.

Se pot face şi la cuptor într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt. Se lasă timp de 30-40 de minute la 200 grade.Se servesc reci alături de salată verde.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro