Ingrediente
300 grame carne de vită tocată
300 grame carne de porc tocată
sare
busuioc uscat
nucşoară măcinată
boia dulce
pătrunjel verde sau uscat
cimbru
1 ou
3 linguri pesmet
6 ouă fierte tari
Mod de preparare
Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte se curăţă de coajă şi se trec prin făină.
Se ia compoziţie cu mâna, se presară cu făină, se aplatizează în palmă, apoi se pune un ou în mijloc şi se îmbracă cu carne. Se procedează astfel cu fiecare ou. Fiecare bilă se trece prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şerveţel absorbant.
Se pot face şi la cuptor într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt. Se lasă timp de 30-40 de minute la 200 grade.Se servesc reci alături de salată verde.