Luni, 29 aprilie 2024 - 8:57:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prăjitură Battenberg


4 iunie 2012

battenbergIngrediente


200 gr.unt,
200 gr. zahăr pudră,
1 praf de copt,
200 gr. faină,
3 ouă,
300 gr. masa de marţipan alb (se găseşte în comerţ),
3 linguri sirop de zmeură,
4 linguri gem de coacăze,
3 linguri gem de caise

Mod de preparare


Se amestecă untul cu zahărul într-un castron, se adăugă praful de copt amestecat cu făină proaspăt cernuta şi ouăle. Se amestecă bine şi se împarte aluatul în două. În prima parte se adăugă siropul de zmeură. Cel de-al doilea aluat rămâne galben.
Se căptuşesc 2 forme de chec cu pergament şi se pun cele 2 compoziţii. Se coc în cuptorul încălzit la 180*C la început, apoi se micşorează focul la 160*C , timp de 30 de minute.
Când sunt coapte, se lăsă mai întâi să se răcească şi se taie pe verticală în două, apoi fiecare bucată în două, pe mijloc.
Se unge o bucată albă cu gem de coacăze şi se lipeşte cu o bucată roz. Se aşează pe platou. Se ung ambele bucăţi pe toată suprafaţa cu gem de coacăze şi se aşează peste bucată roz o bucată unsă lateral cu gem, de care lipim o bucată albă (ca la o tablă de şah).
Masa de marţipan se pune pe o hârtie de pergament presărată cu zahăr şi se întinde atât cât este necesar ca să acoperim prăjitura.
Se încălzeşte gemul de caise cu care se unge deasupra prăjitura, apoi se acoperă cu marţipan. Se ornează după plac. Prăjitură se pregăteşte cu 1-2 zile înainte, pentru că gemul să parfumeze prăjitura.
Serviţi prăjitura Battenberg tăiată felii şi alături de un vin alb sec


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro