Miercuri, 24 aprilie 2024 - 12:04:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Raspberry & hazelnut meringue nests


29 aprilie 2013

Ingrediente

    Bezele/Meringues

    3 albuşuri mari de ou

    160 gr zahar

    1 praf de sare

    80 gr alune de pădure

    Umplutura

    200 ml smântâna pentru frişcă

    100 ml smântână grasă de gătit

    2 lingurite zahar pudra

    fulgi de ciocolata

    zmeura

 

Mod de preparare

 

Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca).

 

Albusurile la temperatura camerei se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.

La final vom obtine o bezea de toata frumusetea, lucioasa si consistenta. Incorporam usor si alunele macinate, cu miscari de jos in sus.

 

Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Pregatim un pos cu varf de stea. Umplem posul cu bezea cu grija sa nu ne manjim peste tot - un pont pentru umplerea posului este sa-l tinem cu varful intr-un pahar, iar punga sa fie desfacuta peste marginile paharului.

 

Formam cosulete in tava de cca 6-7cm diametru pornind de la mijloc, apoi baza iar marginile le inaltam usor ca sa le dam forma dorita ( de cosulet ).

 

Coacem bezelele in cuptorul preincalzit ( 180 grade sau 160 la ventilatie) timp de 40-45 de minute pana cand sunt tari si sfaramicioase. Dupa ce oprim focul le mai lasam in cuptor timp de o ora, cu usa intredeschisa.

Pentru umplutura mixam bine smantana pentru frisca cu smantana timp de un minut pana incep sa capete consistenta. Adauga, zaharul pudra si mixam pana se intareste bine. Eu nu am pus mult zahar la frisca, deoarece am considerat ca este suficient de mult la bezea...dar, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati dupa bunul plac :)

Umplem fiecare cosulet cu frisca, iar deasupra presaram zmeura  si fulgi de ciocolata.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro