Ingrediente
3 linguri de faină
2 linguri de cacao
3 linguri de zahăr
1 plic zahăr vanilat
1/4 linguriţa praf de copt
1/2 linguriţa scorţişoară măcinată
3 linguri unt topit (sau ulei)
2,5 linguri de lapte
1 ou
puţină sare
2 linguri zahăr pudră sau frişcă bătută (opţional)
Mod de preparare
Amestecaţi într-o cană/farfurie adâncă (bol) faină cu pudră de cacao, zahărul, zahărul vanilat, scorţişoară, sarea şi praful de copt. Adăugaţi oul, laptele şi untul topit (sau uleiul). Amestecaţi bine până obţineţi un amestec cleios şi lucios.
Dacă doriţi, adăugaţi, după gust: stafide, nuci, fulgi de ciocolată, etc.Turnaţi compoziţia într-o cană mare (de supă) sau într-o farfurie. Introduceţi cana/farfurie în cuptorul cu microunde la putere mare (min. 500 w.) pentru 3 minute.
Prăjitura se serveşte imediat, direct din cana/farfurie, opţional pudrata cu zahăr sau alături de 1 lingura de frişcă bătută.