Duminică, 28 aprilie 2024 - 5:57:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tartă cu mere, nuci şi bezea


15 ianuarie 2013

Ingrediente:

Blat

 

- 250-300 g făina

- 5 gălbenuşuri

- 150 g unt

- 10 g praf de copt

 

Umplutură

 

-1.5 kg mere

- 100 g nucă macinata

- scortisoara pudra

- 2 linguri de ulei

- 3 linguri de zahar

 

Bezea

- 5 albusuri

- 7 linguri de zahar

Mod de preparare

 

Merele se spală, se curăţă si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca.

Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine.

Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a ne asigura ca se coace frumos.

Asezam merele iar apoi presaram nuca macinata peste acestea si o nivelam. In final o sa punem si bezeaua.

Tarta se baga in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie.

Dupa ce s-a racit, tarta se va taia frumos si usor. Feliile trebuie sa fie tare generoase la cat de gustoasa este!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Tags:
bezeaua

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro