Ingrediente
250 grame biscuiţi simpli
200 grame unt
150 grame ciocolată amăruie
2 linguri cacao
4 linguri zahăr
2 linguri ulei
2 linguri vişinată
~100 mililitri lapte în funcţie de ce tip de biscuiţi se folosesc
vişine din vişinată
Mod de preparare
Într-un vas se topeşte pe foc untul împreună cu ciocolata ruptă bucăţi, zahărul şi uleiul.
Când s-au omogenizat toate, se ia vasul de pe foc şi se adaugă biscuiţii daţi prin maşina de tocat, vişinata şi cacaua. Se amestecă toate şi se completează cu lapte pentru a se obţine în final o pastă groasă, omogenă.
Din această compoziţie se formează cu mâna nişte sfere mici care se găuresc în mijloc, loc pe care îl va ocupa câte o vişină. Se pot îmbrăca vişinele cu această compoziţie, de data aceasta având un alt efect. După preferinţă, se pot servi ca atare sau se pot tăvăli prin nucă măcinată, nucă de cocos, zahăr pudră etc.