Ingrediente
5 ouă
250 grame zahăr
200 grame făină
1 plic praf de copt
coajă de lămâie sau lime
unt pentru uns tava
2 căni nuci măcinate
Siropul la prăjitura însiropată cu nucă
250 grame zahăr
250 mililitri apă
200 grame unt
50 grame ciocolată
Mod de preparare
1 Siropul la prăjitura însiropată cu nucă
Zahărul, ciocolata şi apa se pun pe foc, până se dizolvă zahărul. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă untul. Se amestecă până se încorporează tot untul.
2 Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.
Peste gălbenuşuri se adaugă făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Se toarnă şi albuşurile spumă, amestecându-se uşor, cu lingura, de jos în sus.
Compoziţia obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt. Se coace 20 de minute la 175 grade.Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit se toarnă siropul deasupra. Se presară nuca măcinată pe toată suprafaţa. Se porţionează.