Ingrediente:
1 piept de pui
1/2 ardei gras roşu
3 fire de ceapă verde
3 căţei de usturoi
1 linguriţă curry
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei de măsline
1 lingură sos de stridii (opţional)
1/2 linguriţă sos Tabasco (opţional)
2 căni de orez fiert “al dente” (adică fiert cam 90%)
sare, piper
Mod de preparare
Tăiaţi pieptul în două pe lăţime, apoi în două pe înălţime şi apoi pe lungime – fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa şi usturoiul cât puteţi de subţire iar ardeiul gras – fâşii subţiri.
Puneţi uleiul la încins într-un wok pe foc mare şi amestecaţi constant în ingrediente! Aruncaţi în el usturoiul şi jumătate din ceapa tocată mărunt. După două minute puneţi şi ardeiul.
După alte 2-3 minute adăugaţi fâşiile de piept şi învârtiţi-le până când încep să se rumenească puţin. Adăugaţi apoi sosurile de soia, de stridii şi Tabasco şi condimentaţi cu sare, piper şi curry.
Puneţi puiul într-un bol acoperit să se pătrundă bine aromele şi în wok puneţi două linguri de apă cu care “spălaţi” bine toate aromele rămase acolo.Adăugaţi două linguri de ulei de măsline şi orezul fiert. După două minute de amestecat, serviţi-l fierbinte, alături de pui. Sau... serviţi puiul alături de el.