Vineri, 22 noiembrie 2024 - 5:07:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Churros


7 iunie 2012

Icurrosngrediente


240g apă (o cană)
140g faina (tot o cană)
un vârf de sare
1/2lingurita praf de copt
1lg zahăr
ulei pt prăjit
zahăr pudră

Mod de preparare


Ingredientele pentru această reţetă de churros sunt pentru 3 persoane, fiecăreia revenindu-i 3-4 bucăţi din delicioasele gogoşi spaniole. Dacă doriţi să faceţi mai multe, vă sugerez să respectaţi aceleaşi cantităţi din această reţetă, dar făcute pe rând, ca să fie mereu calde atunci când sunt servite, deoarece churros sunt cele mai gustoase calde.


Într-o crăticioara pune cană de apă împreună cu o lingură de ulei, sare şi lingura de zahăr şi amesteca bine. Adu până la punctul de fierbere. În timp ce apa fierbe, cu aceeaşi măsură folosită pentru apă, măsoară cantitatea de făină - cantităţile de apă şi faina sunt 1:1. Adăugă praful de copt în făină, şi amestecă-le împreună într-un bol.


Odată ce apa fierbe, ia crăticioara de pe foc, iar într-o tigaie pune ulei cât să-i acopere fundul iar churros să plutească atunci când îi prăjeşti (că pt gogoşi).


Încet, toarnă apă fierbinte tot câte puţin în amestecul de făină, amestecând încontinuu cu o furculiţă, până când aluatul este fin, fără cocoloaşe. Ca şi consistenţă aluatul nu trebuie să fie tare, ci mai degrabă ca o pastă fină, lipicioasă.
Bagă aluatul astfel obţinut în maşină pt biscuiţi spritati sau într-un posh, şi formează baghete lungi direct în tigaia cu ulei încins. Prăjeşte-i până când devin aurii, după care lasă-i să se scurgă de ulei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro