ngrediente
Pentru pâinica aveţi nevoie de:
- 200 g faină,
- 10 g drojdie proaspătă diluata în 100 ml apă caldă,
- 50 ml ulei de măsline
- 50 g margarină.
Pentru salată:
- o salată,
- o legătură ceapă verde;
- o legătură ridichi;
- 100 g muşchi de porc;
- brânză;
- puteţi adăuga roşii, castraveţi;
- sare, piper,
ardei iute uscat,
pătrunjel
Mod de preparare
Salată în coş de pâine este o reţetă deosebită prin modul de servire. De altfel coşul de pâine, sau tot la fel îl puteţi face din aluat de foietaj, poate fi folosit la servirea mai multor tipuri de mâncare.
Pentru aluat puneţi toate ingredientele menţionate într-un bol şi le frământaţi bine. Aluatul format îl puneţi la rece pentru circa 30 de minute.
Când s-a scurs jumătatea de oră, scoateţi aluatul şi întindeţi-l după dimensiunea tăvii pe care o folosiţi. Tava trebuie mai întâi să o ungeţi cu margarina şi faina şi apoi căptuşiţi cu aluatul. Pentru ca aluatul să îşi menţină forma pe care i-aţi dat-o puneţi peste hârtie de copt şi peste fasole uscată sau orez şi daţi apoi la cuptor 25 minute la 170 grade.
După acest interval scoateţi hârtie şi afsolea şi mai daţi cam 5 minute la cuptor.
Pentru salată tăiaţi ingredientele, le stropiţi cu ulei de măsline, sare, pătrunjel, piper, caşcaval râs, ardei iute uscat, amestecaţi bine şi după ce aţi scos coşul de pâine din formă le puneţi pe toate pe painea-farfurie.
Salată în coş de pâine se serveşte cu o bere rece sau a un pahar cu vin alb demisec.
Sursa acestei reţete este blogul Dulcegării culinare.