Ingrediente
1 kg cartofi fierţi
3 linguri cu margarină
3 cepe
2 morcovi raşi
3 linguri cu mazăre
2 ardei copţi
2 linguri cu pastă de tomate
3 căţei de usturoi
1/2 linguriţe cu chilli
ulei
Pentru aluat
150 g margarină
1 apă
1 plic praf de copt
făină cât cuprinde
sare
Mod de preparare
Amestecă apa cu margarina topită şi un praf de sare. Încorporează praful de copt şi pune făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat numai bun de întins.
Acoperă-l şi lasă-l să se odihnească 10-15 minute.
Căleşte ceapa şi usturoiul. Adaugă morcovii şi stinge cu apă.Lasă să se înăbuşe, după care pune ardeii tăiaţi fideluţă şi mazărea.Adaugă pasta de tomate dizolvată într-o ceşcuţă cu apă caldă. Lasă pe foc să scadă. La final, presară chili şi lasă să mai dea într-un clocot.
Întinde aluatul într-o formă unsă cu margarină.
Pune legumele călite şi acoperă cu un piure pregătit din cartofii pasaţi şi amestecaţi cu margarină.
Lasă la cuptor 30 de minute.