Ingrediente
150g tofu,
1 avocado,
zeamă de lămâie,
1 conserva mică de crab (sau surimi - se desface în fâşii),
3-4 fire de ceapă verde,
pătrunjel,
sos wasabi:
1 linguriţă wasabi râs (din tub),
1 linguriţă sos de soia,
1/2 linguriţă sare,
1 1/2 lingura zeamă de lămâie,
3 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele pentru sos. Tofu se înfăşoară în câteva şervete de hârtie şi se lasa să se mai scurgă de zeamă. Avocado se taie în două, i se scoate sâmburele şi coajă; se taie în bucăţele; se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie. Ceapă se taie "rondele" puţin pe diagonală. Tofu se taie feliuţe. Se aşează pe farfurie. Peste el se pune 3/4 din ceapă, apoi 3/4 din conservă de crab (scursă de zeamă), 1/2 din avocado,iar peste acesta restul de ceapă, crab şi restul de avocado. Se presara puţin pătrunjel tocat. Se toarnă sosul.