Duminică, 24 noiembrie 2024 - 3:18:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Drob în aluat


15 aprilie 2012

drobIngrediente

Pentru drob

700 g organe miel

4 ouă

2 felii pâine

200 g unt

1 legatura mărar

1 legatura pătrunjel

2 legaturi ceapă

sare, piper

Pentru aluat

1 ou

150 g făină

1 lingura unt

sare

Mod de preparare

Se curăţă, se spală măruntaiele de miel şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert se ia spuma ca să nu capete un miros neplăcut.

Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert şi se apoi se scot în strecurătoare să se răcească la temperatura camerei. După ce s-au răcit, se toacă mărunt şi se pun într-un bol mai mare.

Separat, se spală şi se mărunţeşte verdeaţa, ceapa verde se toacă şi, dacă preferaţi, se căleşte 3-4 minute cu o linguriţă de ulei ca să se înmoaie şi se lasă să se răcească.

Feliile de pâine se pun să se înmoaie în puţin lapte şi se adaugă lângă măruntaiele de miel. Verdeaţa, ceapa, ouăle, untul, sarea şi piperul se amestecă cu maruntaiele de miel până se obţine o pastă legată.

Se prepară foaia de aluat, se întinde o foaie ca de tăiţei, se aşază în tava unsă cu unt astfel încât să acopere şi marginile, apoi se pune compoziţia pentru drob, se nivelează cu o paletă şi se acoperă cu aluatul de pe margini. Se bagă la cuptor la foc mic şi se taie după ce se răceşte. Se serveşte cu salată verde şi ouă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro