Luni, 29 aprilie 2024 - 5:14:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spirale cu mere şi stafide


26 ianuarie 2013

Ingrediente:

 

    450 de grame de faina

    1 ou

    40 ml ulei

    220 ml iaurt

    100 de grame de zahar

    1 praf de sare

    1 zahar vanilat

    7 grame de drojdie deshidratata

    ulei pentru uns aluatul

 

Pentru umplutura:

 

    3 mere curatate si taiate in cuburi

    2 linguri de stafide

    3 linguri de zahar

    1 lingura de amidon

    1 lingurita rasa de scortisoara

    1 galbenus pentru finisat

glazura:

    150 de grame de zahar pudra

    zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

 

Din toate ingredientele specifice se framanta aluatul:

Se aseaza intr-un vas uns cu o pelicula de ulei si se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curent.Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.

Se rastoarna aluatul pe planul de lucru uns cu ulei, se intinde intr-o foaie rotunda groasa de aproximativ 0,8-1 cm, se unge fara zgarcenie cu ulei pe toata suprafata, se taie de la margine catre mijloc in 8 parti, ca niste raze, apoi se pliaza catre mijloc partile opuse, pana se aduna tot aluatul intr-o bila.

Se lasa sa se odihneasca cateva minute, apoi se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0,5 cm.

Se repartizeaza umplutura pe toata suprafata foii.

Se pliaza foaia pe lungime, in trei.

Sulul obtinut, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se taie felii in grosime de 2 cm.

Fiecare felie astfel obtinuta se rasuceste si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt.

Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu cateva picaturi de apa si se dau la cuptorul preincins la 200 de grade.

Dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade si se continua coacerea inca 15 minute (pana se rumenesc frumos).

Se prepara glazura amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza prajiturile calde.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro