Ingrediente
două portocale
cuişoare
o rodie
frunze de mentă pentru ornat
kiwi
fructe din compot
50 ml coniac
o linguriţă de ghimbir pudră
o linguriţă de scorţişoara
Mod de preparare
Salata de fructe pentru Crăciun este o reţetă foarte simplă. Aveţi nevoie de portocale, cuişoare şi fructe în combinaţia preferată. Puteţi folosi fructe exotice din import sau fructe din compot.
Spălaţi bine portocalele şi apoi tăiaţi-le un căpăcel, cam la două treimi din înălţimea fructului. Scobiţi apoi din miez, dar în aşa fel încât să nu ajungeţi la partea albă. Dacă vă este mai la îndemână puteţi folosi un storcător de citrice pentru această operaţiune, însă cu mare grijă ca să nu stricaţi coaja.
După ce aţi golit portocalele ornaţi cupele din coajă cu cuişoare.
Separat într-un bol tăiaţi fructele bucăti, puneţi o linguriţă de ghimbir, una de scorţişoară, un pic de suc de portocale şi coniac. Dacă nu vă este pe plac puteţi renunţa la alcool, cu toate că coniacul îi dă o aromă deosebită.
Lăsaţi compoziţia de salată de fructe să stea la rece câteva ore pentru ca aromele să se pătrundă bine, după care puneţi în cupele de portocală.
Mod de servire
Salata de fructe pentru Crăciun este ideală la finalul unei mese încărcate.