Ingrediente
pentru blat: - 200 gr unt/margarină
- 200 gr zahăr
- 100 gr faina
- 1 lingura cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 200 gr nucă măcinată
- 6 albuşuri
Ingrediente pentru crema:
- 6 gălbenuşuri
- 200 gr zahăr prah
- 1 zahăr vanilat
Pentru glazura:
- 50 ml frişcă
- 150 gr ciocolată
Mod de preparare
Pentru blat, mixam untul moale cu zahăr, până devine ca o spumă cremoasă. Adăugăm şi faina amestecată în prealabil cu cacaoa şi praful de copt, de asemenea adăugăm şi nucă măcinată. Albuşurile le batem spumă tare cu un strop de sare şi incorporăm treptat în compoziţia cu unt. Turnam amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit.
Pentru crema: gălbenuşurile le mixam cu zahărul praf şi zahărul vanilat până devine ca o spumă şi se deschide la culoare.
Când blatul este aproape gata, turnam cremă, o nivelam uniform şi dăm din nou la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute, până se întăreşte crema (ca o bezea). După acest timp stingem focul şi mai lăsăm 10 minute în cuptor cu uşa întredeschisă. Apoi scoatem şi lăsăm să se răcească complet.
Pentru glazura topim ciocolată pe baie de aburi, încălzim frişcă şi când ciocolată este topită turnam frişcă şi amestecăm până se omogenizează. Întindem peste crema răcită, dăm la rece până se întăreşte şi glazura şi gata chinezoaică.
Când porţionam prăjitura chinezoaică este bine să folosim un cuţit foarte bine ascuţit şi puţin umezit în apă călduţă.