Joi, 21 noiembrie 2024 - 11:01:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Ciocolată de casă Bounty


12 noiembrie 2012

Ingrediente:

 

100 ml lapte de cocos

200 g cocos

300 g zahar

200 g ciocolata menaj

2 linguri de floarea-soarelui

335 g unt

 

Mod de preparare:

 

Laptele de cocos, zaharul si untul se pun intr-o cratita. Se aduc la fierbere si se fierb pe foc mic, amestecand constant, vreo 5 minute, pana cand compozitia devine vascoasa si zaharul e complet dizolvat. Se adauga fulgii de cocos, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute, amestecand continuu, pana cand compozitia e ca o crema si se tine de lingura.

Se toarna compozitia de cocos intr-o forma cu hartie de copt pe fund si se niveleaza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la congelator pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp, masa de cocos se scoate din forma si se taie cu cutitul in patrate (sau bastonase dreptunghiulare) de dimensiunea preferata, eu le-am facut de aproximativ 3 x 3 cm., fara a sta sa le masor.

Toate ingredientele pentru glazura se pun intr-un bol termorezistent si se topesc scufundand bolul intr-un alt vas, mai mare, cu apa clocotita (cam de 10 cm. adancime sa fie apa). Se amesteca bine si glazura este gata pentru a imbraca bomboanele.

Se scufunda cate o bucatica in glazura, cu ajutorul unei furculite.

Se scurge fiecare ciocolatica putin si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Dupa ce sunt toate imbracate in ciocolata, se mai dau cu tot cu tava la congelator, timp de 10 minute. Dupa ce se scot, se taie cu ajutorul unui cutit marginile neregulate de ciocolata scursa in tava.

Aceste margini se pun inapoi in vasul cu glazura, incalzindu-se pe aburi doar cat sa se fluidifice totul din nou. Asa arata bomboanele dupa prima glazurare.

Desi sunt destul de aratoase, este indicat sa se glazureze inca o data, pentru ca stratul de ciocolata creat e, deocamdata, foarte subtire si fragil, asa incat operatiunea se repeta identic ca si prima data, scufundandu-se fiecare bomboana in ciocolata topita si asezandu-se inapoi in tava.

Se dau din nou la congelator pentru 10 minute, apoi se corecteaza marginile cu cutitul (aschiile de ciocolata ce rezulta din aceste margini neregulate pot fi pastrate si folosite la o glazura).

Bomboanele sunt gata, numai bune de asezat in cosulete de hartie.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro