Ingrediente
150 g margarină
2 linguri miere
5 linguri zahăr tos
20 linguri zahăr pudră
250 g faina albă
80 g alune prăjite nesărate
1 lingura zeamă de lămâie
1 linguriţă amoniac bicarbonat de amoniu
1 praf sare
Mod de preparare
Frecam spumă margarina cu zahărul, adăugăm mierea, zeamă de lămâie, amoniacul şi sărea. Adăugăm faina cernută în prealabil, amestecăm bine până obţinem un aluat omogen. Din acest aluat luăm o bucată ceva mai mare decât o alună, din care facem o biluţă. Aşa procedăm până până terminăm tot aluatul.
Punem pe o furculiţă câte o biluţă, pe care o introducem într-un vas cu apă ca s-o umezim, apoi o tăvălim în zahăr pudră şi prin alune pisate. Căutăm să le apăsăm uşor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele. Le dăm o formă de disc, eventual le putem apăsa uşor cu furculiţa şi le aşezăm în tavă tapetată cu hârtie pentru copt.
În cuptorul încins moderat, lăsăm tava aproximativ 10 minute, până capăta o culoare aurie frumoasă.
Dacă dorim după ce am format fursecurile, le putem un unge deasupra cu puţină apă, presaram zahăr pudră şi alune pisate, căpătând un aspect mai plăcut.