Miercuri, 24 aprilie 2024 - 10:35:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ciorbă de miel


2 mai 2013

Ingrediente

 

● 1,250 de grame de carne de miel,

● o ceapă,

● 150 de grame de ţelină,

● un păstârnac mediu,

● trei morcovi medii,

● 50 de grame de orez,

● o linguriţă de verdeaţă uscată,

● sare după gust,

● trei litri şi jumătate de apă,

● crenguţe de leuştean verde.

 

Mod de preparare:

 

Se curăţă ceapa, iar zarzavaturile se spală. Ceapa se taie mărunt, iar zarzavaturile cubuleţe. Crenguţele de leuştean verde se spală şi se toacă mărunt. Orezul se curăţă şi se spală. Se curăţă şi se spală carnea de miel.

 

Într-o oală de cinci litri se toarnă apă şi se pune pe foc pentru a da în clocot. Când a început să clocotească, se ia oala de pe foc şi se adaugă carnea de miel, care este lăsată timp de cinci minute în apa clocotită. Opărirea cărnii de miel este necesară pentru a estompa mirosul specific. După cele cinci minute, carnea se lasă într-o strecurătoare. Apoi, carnea de miel se va pune în cei trei litri şi jumătate de apă pe foc.

 

După ce s-a călit ceapa, aceasta se adaugă în oală împreună cu zarzavaturile şi o lingură de vegeta, pentru a-i da un gust aparte, şi se lasă la fiert până când carnea este moale. Orezul se adaugă cu 25 de minute înainte de a stinge focul.

 

Când ciorba a fiert suficient, o luăm de pe aragaz şi adăugam leuşteanul tăiat foarte mărunt.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro