Banane prăjite - un desert cu tentă asiatică. Se prepară uşor şi sunt foarte gustoase.
Ingrediente:
4 banane mari
100g faină de grâu
1 lingura amidon
1 lingura zahăr
1 lingura nucă de cocos rasă
1/2 linguriţă scorţişoară
Coajă de la o lămâie
1 strop esenţa rom
Ulei de floarea soarelui
Un praf de sare
Apă minerală
130 ml apă
50g zahăr brun
Instrucţiuni:
Amestecăm faină cu amidonul, zahărul, scorţişoară, nucă de cocos, esenţa de rom şi praful de sare. Turnam apoi apă minerală, puţin câte puţin, până obţinem un aluat, asemănător cu cel al clătitelor. Adăugăm coajă de lămâie şi îl lăsăm să odihnească vreme de 10 minute. Decojim bananele şi le tăiem felii groase. Dăm fiecare felie de banana prin aluat. Le prăjim pe fiecare parte în ulei încins şi le scoatem pe o hârtie de bucătărie, ca să absoarbă surplusul de ulei. Într-un vas pregătim un sos din 50g zahăr brun şi 130ml apă. Amestecăm bine zahărul şi apă şi le lăsăm să fiarbă 6 minute, până obţinem un sirop închis la culoare şi dens. Îl adăugăm fierbinte peste banane.