Joi, 21 noiembrie 2024 - 11:01:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Chifteluţe în sos de smântână


1 noiembrie 2012

Ingrediente

 

Pentru chiftelute:

 

1 kg carne vita si porc tocata

2 cepe

100 ml apa

sare

verdeata

2 oua

200 gr faina

300 gr paine

ulei pentru prajit

patrunjel verde

 

Pentru sos:

 

30 ml ulei

40 gr faina

40 gr smantana

200 ml lapte

sare

piper

 

Pentru decor: verdeata

 

Mod de preparare:

 

Primul pas: ne apucam de chiftelute. Ceapa se curata, se spala si se rade, se stoarce apoi se pune intr-un bol. Painea se taie felii, se pune intr-un bol, adaugam apa rece peste, o lasam cateva secunde si o stoarcem bine. Peste ceapa rasa se adauga painea stoarsa, carnea tocata, ouale, verdeata tocata marunt, sare dupa gust si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Se lasa preparatul cateva minute la rece.

 

Separat, faina se pune pe o farfurie, uleiul se toarna in tigaie si il punem la incins, la foc mic. Se formeaza chiftelutele de forma unor bile, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Cand sunt gata, se pun intr-un bol cu servetel, pentru a se absorbi grasimea.

 

Pasul 2- pregatim sosul: intr-o tigaie adanca punem in uleiul incins, se adauga faina, se amesteca bine, adaugam smatana, laptele si amestecam pana obtinem un sos omogen, putin vascos. Se lasa sa fiarba cca 4 minute, amestecand continuu.

Se adauga sare, piper dupa gust. Pe o farfurie se aseaza 4 chiftelute, se toarna deasupra sos si decoram cu verdeata. Se servesc calde.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro