Ingrediente
4 cartofi mari, egali
sare
1 lingură smântână grasă
50 mililitri smântână lichidă
1 lingură unt
1/4 linguriţă piper
1/4 linguriţă nucşoară
100 grame caşcaval ras
Mod de preparare
Cartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească puţin, apoi cartofii se taie în două şi se scobesc cu o lingură.
Se amestecă smântâna cu miezul cartofilor, untul, piperul şi nucşoara. Se umplu jumătăţile de catofi cu această compoziţie. Se nivelează compoziţia, apoi cu dosul unei linguri se face o gropiţă în această compoziţie, gol care se umple cu amestecul rezultat din caşcavalul ras şi smântână. Cartofii astfel pregătiţi se mai bagă în cuptor pentru 15-20 de minute la 180 grade.
Se pot servi alături de cârnaţi prăjiţi.