Duminică, 6 aprilie 2025 - 10:22:33 AM
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cartofi Byron


2 februarie 2012

cartofi-byronIngrediente

4 cartofi mari, egali

sare

1 lingură smântână grasă

50 mililitri smântână lichidă

1 lingură unt

1/4 linguriţă piper

1/4 linguriţă nucşoară

100 grame caşcaval ras

 

Mod de preparare


Cartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească puţin, apoi cartofii se taie în două şi se scobesc cu o lingură.

Se amestecă smântâna cu miezul cartofilor, untul, piperul şi nucşoara. Se umplu jumătăţile de catofi cu această compoziţie. Se nivelează compoziţia, apoi cu dosul unei linguri se face o gropiţă în această compoziţie, gol care se umple cu amestecul rezultat din caşcavalul ras şi smântână. Cartofii astfel pregătiţi se mai bagă în cuptor pentru 15-20 de minute la 180 grade.

Se pot servi alături de cârnaţi prăjiţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 aprilie 2025
Autentificare
stiriactuale.ro






Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, sunteți de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Aflați în secțiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului.