Ingrediente:
4 păstrăvi
o lămâie
cimbru
4 căţei usturoi
2 cepe roşii
ulei pentru prăjit
sare de mare
piper negru măcinat
100 g mălai
2 linguriţe boia dulce şi iute
mărar pentru ornat
Mod de preparare
Se curăţă şi se spală peştele în apă rece. Se lasă pe un şervet absorbant să se scurgă. Se şterge, se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi piper. Se freacă cu condimente, iar în interior se pun un căţel de usturoi, o felie de lămâie şi se lasă să stea 1-2 ore la rece, la macerat. Se curăţă şi se feliază ceapa roşie, se freacă cu sare şi ulei şi se acoperă.
Se scoate peştele de la rece. Se trece prin mălai şi se prăjeşte în uleiul încins.
Se aşază pe un platou şi se acoperă cu ceapă roşie şi cu boia de ardei. Se ornează cu mărar proaspăt.