Vineri, 22 noiembrie 2024 - 4:14:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cozonac


5 ianuarie 2012

cozonacIngrediente

1 kilogram făină

300 grame zahăr

4 ouă

1/2 litru lapte

50 grame drojdie

coajă de lămâie (de la 1 lămâie)

100 grame unt (sau 100 ml ulei)

100 mililitri ulei

50 mililitri borş

1-2 linguri smântână

Umplutură pentru cozonac

nuci (miez)

cacao

stafide

lapte

zahăr

 

Mod de preparare


Se pune cubuleţul de drojdie în vasul în care se frământă.  Se pune puţin zahăr şi se freacă. Se adaugă puţin lapte. Din făină se pun 300 g făină. Se amestecă cu lingura de lemn. Se lasă la crescut până dă înapoi

Ouăle se bat spumă cu restul de zahăr, sare şi coaja rasă de lămâie. Se pot pregăti de seara. După ce maiaua a crescut, se pun ouăle bătute cu zahărul şi restul de făină, se amestecă şi se mai pune lapte ca să fie mai moale (se mai poate pune şi smântână).  La această compoziţie se poate pune un păhărel de borş.

În locul laptelui se poate pune iaurt. Apoi se frământă cu uleiul (sau 100 g ulei şi 100 g unt) timp de 30 min - 1 oră.  Se lasă la crescut aproximativ 2 ore. Se modelează, se umplu cu crema de nuci şi se pune în forma unsă cu untură sau unt, nu cu ulei. Nu se tapetează cu faină.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro