Ingrediente
10 bucăţi ardei pentru umplut
1 bucată morcov
1/2 bucată ţelină (rădăcină)
1 bucată ceapă
1 cană orez
2 linguri bulion
2 cutii ciuperci
sare
piper
mărar
condimente pentru sarmale
roşii
Mod de preparare
Morcovul, ţelina şi ceapa se taie cubuleţe.
Se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul spălat, ciupecile scurse de zeamă şi bulionul. Se amestecă pe foc şi se adaugă condimentele şi mărarul tocat mărunt.
Se omogenizează şi se ia vasul de pe foc.
Ardeii se curăţă de cotor şi de seminţe, se presară cu puţină sare şi apoi se umplu cu compoziţia de mai sus. Deasupra se pune câte o rondea de roşie. Ardeii umpluţi se aranjează într-un vas termorezistent, se adaugă apă în vas (sau borş), se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit timp de 45-60 de minute.
Se pot servi atât calzi cât şi reci.