Ingrediente
1,5 kg midii curatate,
sare,
putina untura pentru tava,
1 ceapa,
3 rosii decojite,
2 ardei verzi,
2-4 ardei chili rosii sau verzi,
1 lingura ulei,
1 catel de usturoi tocat,
2 lingura fulgi de unt,
50 g pesmet.
Mod de preparare
Midiile se fierb in putina apa sarata, 15-20 de minute (cele care au ramas inchise se arunca) si se aseaza intr-o tava unsa. Cuptorul se incalzeste la 250°C. Ceapa, rosiile si ardeii se taie cuburi. Se indeparteaza samburii de la chili si acestia se taie in rondele.
Uleiul se pune la incins si se prajeste ceapa. Se adauga chili, rosii si ardei si amestecand continuu se prajesc aproximativ 5 minute. Se adauga usturoi si se sareaza totul. Sosul se toarna peste midii, se presara cu fulgi de unt si pesmet. Se coace in cuptor pana ce suprafata devine maronie.
Se consuma cu tortillas.