Ingrediente
1 castravete englezesc (in folie),
250-300 g somon afumat feliat,
200 g branza crema Philadelphia,
50 g unt,
1 legatura mica de marar,
sare si piper (nu mult caci somonul afumat e destul de sarat).
Mod de preparare
Castravetele se spala si se taie rondele de aproximativ 1/2 cm.
Branza crema impreuna cu untul (toate la temperatura camerei) se spumeaza. Se adauga putina sare si putin piper (de preferinta alb) si mararul tocat si se amesteca bine. Toata crema se pune intr-o punga cu un varf de decorat sau daca nu aveti puteti sa puneti intr-o punga si sa taiati pe diagonala un colt atat cat sa iasa crema in sir de un deget.
Feliile de somon se taie in bucatele de 3 degete.
Pentru a forma aperitivele punem feliile de castravete pe platou si cu punga in care este crema facem rondele in mijlocul castravetelui. Deasupra formam un trandafir din somon.
Se serveste imediat.