Ingrediente
1 broccoli,
1 dovlecel,
2-3 cartofi,
1 ceapă,
1 ţelină,
1 morcov,
1 lingură cu chimen,
1 lingură ulei de măsline,
1 legătură de pătrunjel,
sare
Mod de preparare
Într-o oală cu apă clocotită, se pune la fiert ceapa tocată mărunt, împreună cu ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe. Adaugă un praf de sare, iar după ce dă în 2-3 clocote, cartofii.
Când legumele sunt aproape fierte, se pune dovlecelul şi broccoli desfăcut în bucheţele. După ce au fiert, se scurg bine legumele şi se zdrobesc cu blederul sau se trec printr-o sită.
Se adaugă uleiul de măsline şi se subţiază cu zeama în care au fiert legumele, până ajunge la consistenţa dorită.
La final, se potriveşte gustul de sare şi se aromatizează cu verdeaţă tocată fin şi puţin chimen.