Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:52:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dovlecei gratinaţi


27 iulie 2013

Ingrediente:

 

2 dovlecei

4 cartofi

250 g carne tocată amestec

o ceapă albă veche

2 căţei usturoi

3 linguri pastă de tomate

2 linguri pesmet

2 linguri ulei

sare,  piper

 

Mod de preparare:

 

Se pun cartofii la fiert în apă cu sare şi, separat, dovleceii se fierb 5 minute, după care se lasă să se răcească.

Într-o tigaie cu o lingură de ulei se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea, care se desface cu lingura de lemn. Se lasă să se călească până ce îşi schimbă culoarea, se adaugă usturoiul feliat, bulionul desfăcut în apă, sare şi piper. Se lasă la fiert aproximativ 15 minute, să scadă bine.

Într-un vas de cuptor se pune un strat de cartofi fierţi şi feliaţi, apoi carnea şi se "închide" cu rondele de dovlecei. Se stropesc rondelele cu uleiul rămas, se presară pesmet şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro