Luni, 29 aprilie 2024 - 12:19:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cartofi copţi cu şuncă afumată


13 februarie 2012

cartofiIngrediente

7-8 cartofi potrivit de mari

rozmarin

tarhon

ceapă

usturoi

200 grame şuncă presată

sare

piper

1 cutie roşii decojite

busuioc

mărar

ulei

 

Mod de preparare


Cartofii se spală cu apă rece şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 20 minute. După aceea se scurg de apă şi se aranjează într-un vas termorezistent uns cu ulei.

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt. Şunca presată se taie feliuţe. Peste cartofii din vas se presară ceapa, usturoiul şi deasupra şunca presată. În final se adaugă şi condimentele.

Apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30-40 de minute. Separat se pregăteşte un sos din roşiile decojite şi busuioc uscat.  Se toarnă acest sos peste cartofi şi se mai dă la cuptor pentru 10-15 minute.  Se servesc cu mărar tocat mărunt, ca garnitură la orice fel de carne.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro