Ingrediente
200 gr vinete congelate
1 ceapă mică, tăiată mărunt
3 linguri de ulei de măsline extra virgin
1 roşie, tăiată cubuleţe
3/4 cană orez cu bobul lung
1 cană apă fierbinte
vârf de cuţit de zahăr
vârf de cuţit de sare
mărar proaspăt (eu am folosit congelat)
Mod de preparare
Pilaful turcesc cu vinete este delicios şi simplu de preparat. Această reţetă de pilaf este bună şi ca mâncare de post. Se pune uleiul şi ceapă într-o crăticioara şi se căleşte puţin. Adăugă roşia ,zahărul şi sărea. Adăugă orezul şi mai amesteca vreo 2 minute. Toarnă apă fierbinte, amesteca şi da focul mic. După 20 de minute opreşte focul şi lăsă deoparte 5 minute. Se adăugă vinetele şi mărarul şi se amestecă uşor sau se serveşte deasupra orezului şi se amestecă în farfurie.