Luni, 25 noiembrie 2024 - 2:53:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Napolitane cu cremă caramel


20 februarie 2012

napolitaneIngrediente

un pachet foi de napolitană

600 gr zahăr

un pachet unt sau margarină

4 ouă

250gr nuci măcinate

esenţă vanilie

 

Mod de preparare


Jumătate din cantitate de zahăr se pune într-o cratiţă la caramelizat. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi untul.Când zahărul s-a caramelizat, se toarnă treptat din compoziţia cu ouă, amestecându-se continuu. Se lasă pe foc până se îngroşă.

Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă nucile şi esenţa de vanilie. Se lasă câteva minute să se răcorească.

Se întinde crema peste treptat, peste foile de napolitană până când se umple toate.

Trebuie apăsat când se adaugă altă foaie pentru a nu rămâne goluri de aer.

Se acoperă prăjitura cu o hârtie şi se pune o greutate deasupra. Când se răceşte se porţionează.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro