Luni, 29 aprilie 2024 - 1:49:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prăjitură cu foi de napolitană


14 mai 2012

prajitura-napolitanaIngrendiente


Foi de napolitane (cumpărate),

8 ouă,

2 căni de zahăr,

sucul de la o lămâie,

o cană de nuci tocate,

o cană de rahat tocat,

o cană de făină,

un pliculeţ de praf de copt,

o esenţă de vanilie,

1/2 pachet de margarină „Unirea”.

 

Mod de preparare


Se bat albuşurile separate de gălbenuşuri până se obţine spumă, la care se adaugă o cană de zahăr, sucul de lămâie, nuca (dar nu pe toată, mai opriţi puţină pentru ornare), rahatul, praful de copt, esenţa şi treptat făina.

Compoziţia obţinută se pune la cuptor. Între timp se prepară crema de gălbenuşuri. Într-o cratiţă pusă la foc se pun gălbenuşurile, zahărul rămas şi margarina. Peste foaia de napolitană se pune jumătate din crema de gălbenuşuri, după aceea blatul, crema rămasă şi următoarea foaie de napolitană

Pentru a arăta mai bine puteţi unge prăjitura cu puţină miere (foarte puţină pentru a nu fi prea dulce) şi presară restul de nucă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro