Ingrendiente
Foi de napolitane (cumpărate),
8 ouă,
2 căni de zahăr,
sucul de la o lămâie,
o cană de nuci tocate,
o cană de rahat tocat,
o cană de făină,
un pliculeţ de praf de copt,
o esenţă de vanilie,
1/2 pachet de margarină „Unirea”.
Mod de preparare
Se bat albuşurile separate de gălbenuşuri până se obţine spumă, la care se adaugă o cană de zahăr, sucul de lămâie, nuca (dar nu pe toată, mai opriţi puţină pentru ornare), rahatul, praful de copt, esenţa şi treptat făina.
Compoziţia obţinută se pune la cuptor. Între timp se prepară crema de gălbenuşuri. Într-o cratiţă pusă la foc se pun gălbenuşurile, zahărul rămas şi margarina. Peste foaia de napolitană se pune jumătate din crema de gălbenuşuri, după aceea blatul, crema rămasă şi următoarea foaie de napolitană
Pentru a arăta mai bine puteţi unge prăjitura cu puţină miere (foarte puţină pentru a nu fi prea dulce) şi presară restul de nucă.