Miercuri, 1 mai 2024 - 12:32:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aperitiv căsuţă


31 mai 2012

casutaIngrediente


Pentru foi


5 ouă,
5 lg ulei de măsline (merge şi altfel de ulei),
4 lg iaurt,
12 lg faină,
sare,
un vârf linguriţă bicarbonat.


Pentru umplutură se poate pune orice ,eu am folosit pateu,brânză topită ,brânză de vacă amestecată cu smântână ,cu măsline.


Pentru acoperiş :salam uscat.



Mod de preparare

 

Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul ,se pune iaurtul şi se amestecă bine ..se pune faina ,bicarbonatul şi puţină sare, la sfârşit se pun albuşurile bătute spumă ,se amestecă totul bine bine, eu am amestecat cu mixerul. Jumătate din compoziţie se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor 15 minute la foc mic. În cealaltă jumătate am tăiat bucăţele de ardei roşu şi am copt a doua foaie.Cele două foi se taie în câte 4 bucăţi.

Acum trecem la montat căsuţa. Pe un platou am pus o foaie mică, am uns foaia cu brânză de vacă amestecată cu smântână ,condimentată cu sare şi piper şi cu bucăţele de măsline. Am pus a doua foaie care are prin ea ardei şi am pus un strat de pateu, a treia foaie şi un strat de brânză topită(brânză topită am folosit din aceea baton ,dar care nu curge, e puţin mai tare ,se poate folosi şi cremă de unt cu verdeaţă),a patra foaie şi cremă de brânză şi tot aşa am alternat foaie -crema. După cum se vede,a cincea foaie am pus-o mai mică cu câte 1 cm în părţi, în felul ăsta se formează acoperişul şi tot aşa am scăzut din foi până sus. Se îmbraca toată într-un strat de brânză pentru a o nivela cât mai bine şi frumos;normal ar trebuii îndreptată cu o brânză topită moale, care se întinde uşor, dar nu am mai avut aşa că am frecat bine brânză de vacă cu smântână. Pe margine de unde am început să scad foile pentru acoperiş ,am pus câte o fâşie subţire de foaie ca să se formeze mai bine acoperişul pe care l-am făcut din salam. Se taie salamul feliuţe subţiri şi se pune bucată lângă bucata apăsând puţin pe fiecare ca să se lipească de brânză , începând din partea de jos şi acoperind fasiuta de blat. Tot din salam am tăiat gemuleţe şi uşa şi dintr-o bucăţică rulată şi prinsă cu scoboitoare am făcut hornul.Pe marginea căsuţei am pus feliuţe de măsline.

E un aperitiv foarte aspectos şi se poate orna după imaginaţie.Pe lângă căsuţa am presărat nucă de cocos verde şi am decupat câteva floricele din brânză şi ardei. Dimensiunile căsuţei sunt 15 /12 şi 15 cm înălţime.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro