Ingrediente
200 g granule de soia sau carne tocată,
2 cepe,
1 morcov,
o ceaşcă orez,
mărar,
pătrunjel,
sare,
piper,
cimbru,
boia, 4-5 linguri bulion,
2 căni cu borş,
frunze de ştevie .
Mod de preparare
Se spala orezul şi se lasă la înmuiat în apă. Ceapă tocată mărunt împreună cu morcovul râs, se înăbuşă în 3 linguri ulei şi 3 de apă. Granulele de soia se fierb în apă, conform instrucţiunilor de pe pachet. Frunzele de ştevie se spala bine şi se trec mai întâi prin apă clocotită, apoi prin apă rece, pt a-şi păstra culoarea verde. Se lasa apoi să se scurgă bine de apă. Într-un bol se amestecă soia, orezul, compoziţia cu ceapă şi morcov, verdeaţă tocată mărunt, bulionul, sare şi condimente după gust. Dacă nu este post, în compoziţie se poate adăuga şi un ou.
Se taie nervurile mai groase de la frunzele de ştevie şi se împachetează cu grijă sărmăluţele.
Se aşează într-o oală, pe pat de frunze tocate de ştevie, cercuri cu sărmăluţe. Se pun şi 2 linguri cu bulion şi se toarnă borşul. Se dau la cuptor o oră şi jumătate, la foc domol.