Ingrediente:
8-10 bucăţi filé de somon
2 legături ceapă verde
o legătură usturoi
2 ouă
200 g brânză brie
350 g sparanghel
pesmet alb
cimbru şi busuioc verde
2 linguriţe Delikat Legume
piper alb şi negru măcinat şi boabe
3-4 ardei
3 cepe
3 morcovi
un păstârnac
100 ml ulei de floarea-soarelui
200 ml vin alb dulce
50 ml zeamă de lămâie
sfoară de bucătărie
Mod de preparare
Se trec bucăţile de somn printr-un jet de apă rece şi apoi se lasă pe un şervet absorbant să se scurgă bine. Separat, se curăţă verdeaţa, se spală bine şi se toacă mărunt.
Sparanghelul se opăreşte în apă cu sare. Ca să nu se destrame, se leagă mănunchiuri. După ce au fiert, se scot în sită să se scurgă.
Într-un vas, se adaugă ceapa tocată, usturoiul tocat, cimbrul şi busuiocul, Delikat Legume, ouăle, piperul măcinat şi se omogenizează compoziţia. Se adaugă la final pesmetul şi brânza tăiată feliuţe. Compoziţia se împarte şi se întinde pe bucăţile de file. Se acoperă cu celelalte bucăţi şi se leagă cu sfoară alimentară.
Morcovii, păstârnacul, ceapa şi ardeii se curăţă, se spală şi se aşază pe fundul unei tăvi. Se stropesc cu ulei şi se condimentează cu piper. Se aşază apoi bucăţile de somon şi se stropesc cu vin şi zeamă de lămâie. Se bagă în cuptor şi, după ce s-au rumenit, se servesc ornate cu sparanghel şi legume coapte.