Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 8:09:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Somon umplut pe pat de legume


3 ianuarie 2013

Ingrediente:

8-10 bucăţi filé de somon

2 legături ceapă verde

o legătură usturoi

2 ouă

200 g brânză brie

350 g sparanghel

pesmet alb

cimbru şi busuioc verde

2 linguriţe Delikat Legume

piper alb şi negru măcinat şi boabe

3-4 ardei

3 cepe

3 morcovi

un păstârnac

100 ml ulei de floarea-soarelui

200 ml vin alb dulce

50 ml zeamă de lămâie

sfoară de bucătărie

 

Mod de preparare

 

Se trec bucăţile de somn printr-un jet de apă rece şi apoi se lasă pe un şervet absorbant să se scurgă bine. Separat, se curăţă verdeaţa, se spală bine şi se toacă mărunt.

Sparanghelul se opăreşte în apă cu sare. Ca să nu se destrame, se leagă mănunchiuri. După ce au fiert, se scot în sită să se scurgă.

Într-un vas, se adaugă ceapa tocată, usturoiul tocat, cimbrul şi busuiocul, Delikat Legume, ouăle, piperul măcinat şi se omogenizează compoziţia. Se adaugă la final pesmetul şi brânza tăiată feliuţe. Compoziţia se împarte şi se întinde pe bucăţile de file. Se acoperă cu celelalte bucăţi şi se leagă cu sfoară alimentară.

Morcovii, păstârnacul, ceapa şi ardeii se curăţă, se spală şi se aşază pe fundul unei tăvi. Se stropesc cu ulei şi se condimentează cu piper. Se aşază apoi bucăţile de somon şi se stropesc cu vin şi zeamă de lămâie. Se bagă în cuptor şi, după ce s-au rumenit, se servesc ornate cu sparanghel şi legume coapte.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro