Ingrediente
2 ouă
50 grame margarină
250 grame iaurt
150 grame făină
2 linguri zahăr
1 linguriţă bicarbonat de sodiu sau praf de copt
coajă de portocală rasă
unt pentru uns tigaia
1 praf sare
dulceaţă de căpşuni
Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită, iaurtul, făina şi praful de copt. Se adaugă şi albuşurile bătute spumă şi coaja rasă de portocală.
Se încinge o tigaie cu unt (se unge doar la început, la prima clătită) şi se pune în centru tigăii, cu ajutorul unui polonic, din compoziţia obţinută, fără a se întinde pe toată suprafaţa (asta depinde de dimensiunea tigăii pe care o folosiţi; există şi tigăi speciale pentru acest tip de clătite şi atunci compoziţia trebuie întinsă pe toată suprafaţa).
Se întorc când apar bule la suprafaţă. Se ung cu dulceaţă de căpşuni.