Ingrediente
8 ciuperci champignon (sau de câmp) mai mari
ulei de măsline
4 felii de bacon
50g unt
1 ceapă mică, tocată
2 căţei usturoi zdrobiţi
100g pesmet alb
frunzele de la 1/2 buchet de pătrunjel tocate
3 cregute de cimbrişor
1lg zeamă de lămâie
sare şi piper
Mod de preparare
Această reţetă de ciuperci crocante la cuptor poate fi adaptată pentru vegetarieni înlocuind bucăţile de bacon cu o roşie mare, tăiată în felii.
Taie codiţele de la ciuperci în bucăţele şi pune-le într-o cratiţă în care e încinsă o lingură de ulei. Adaugă şi bacon-ul, ceapă şi usturoiul, şi căleşte tot 5 minute, la temperatura medie până s-a înmuiat ceapă.
Sărează şi piperează după gust, adăugă pesmetul, pătrunjelul, cimbrişorul şi amesteca bine.
Aşează ciupercile pe o tavă de copt unsă cu puţin ulei, stropeşte-le cu uleiul rămas şi cu zeamă de lămâie şi asezonează cu sare şi piper după gust. Umple pălăriile cu acest amestec şi pune la cuptorul preîncălzit pentru 12-15 minute până ciupercile devin fragede iar amestecul cu pesmet e auriu.