Duminică, 28 aprilie 2024 - 5:03:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ciuperci crocante la cuptor


27 mai 2012

ciuperciIngrediente


8 ciuperci champignon (sau de câmp) mai mari
ulei de măsline
4 felii de bacon
50g unt
1 ceapă mică, tocată
2 căţei usturoi zdrobiţi
100g pesmet alb
frunzele de la 1/2 buchet de pătrunjel tocate
3 cregute de cimbrişor
1lg zeamă de lămâie
sare şi piper

Mod de preparare


Această reţetă de ciuperci crocante la cuptor poate fi adaptată pentru vegetarieni înlocuind bucăţile de bacon cu o roşie mare, tăiată în felii.
Taie codiţele de la ciuperci în bucăţele şi pune-le într-o cratiţă în care e încinsă o lingură de ulei. Adaugă şi bacon-ul, ceapă şi usturoiul, şi căleşte tot 5 minute, la temperatura medie până s-a înmuiat ceapă.
Sărează şi piperează după gust, adăugă pesmetul, pătrunjelul, cimbrişorul şi amesteca bine.
Aşează ciupercile pe o tavă de copt unsă cu puţin ulei, stropeşte-le cu uleiul rămas şi cu zeamă de lămâie şi asezonează cu sare şi piper după gust. Umple pălăriile  cu acest amestec şi pune la cuptorul preîncălzit pentru 12-15  minute până ciupercile devin fragede iar amestecul cu pesmet e auriu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro