Ingrediente
1 cup faina (cam 125 gr)
1/2 linguriţă praf de copt
1/4 linguriţă sare
3/4 linguriţă de rozmarin uscat
1/2 linguriţă de busuioc uscat
vârf de cuţit de pudră de ardei iute
2-3 linguri de ulei
1/3 cup lapte
40 gr caşcaval sau brânză
Mod de preparare
Rondelele cu ierburi sunt ideale pentru un aperitiv deosebit sau doar pentru o gustare.
Într-un bol se pune faină, praful de copt, sarea, ierburile şi ardeiul iute. Adăugă laptele şi 2 linguri de ulei, iar dacă mai e nevoie se poate adăuga şi a treia.
Se pune aluatul pe suprafaţa de lucru şi se frământă aluatul. Se formează o foaie de 1 cm, se presara brânză şi se rulează într-un sul. Se taie 10 rondele care se aşează pe tavă de copt. Se apasa puţin rondelele şi se dă tava la cuptorul preîncălzit.
Se coc la 200 C cam 15 minute.
Rondelele cu ierburi se servesc ca şi gustare împreună cu o bere rece sau un pahar de vin alb sec şi un platou de brânză.