Ingrediente
20 cartofi noi roşii
3 linguri iaurt
o lingură zeamă de lămâie
o linguriţă usturoi pişat
o linguriţă ghimbir proaspăt râs
un vârf de turmeric
o lingură tandoori masala
2 linguri ulei de măsline
1 ardei mic chilli zdrobit
frunze de coriandru uscate
Mod de preparare
1. În primul rând spală bine cartofii, fiind noi nu îi vei mai curăţa de coajă. Pune-i la fiert în apă cu sare şi lasă-i să fiarbă vreo 3-4 minute. Scurge apa de pe ei, freacă-i cu grijă cu un prosop ca să cureţi pielitele (dacă se desprind), înţeapă-i cu o furculiţă şi pune-i deoparte într-un bol.
2. Într-un alt vas amesteca bine iaurtul împreună cu zeamă de lămâie şi restul ingredientelor (mai puţin frunzele de coriandru). Adăugă cu grijă cartofii şi amestecă-i bine ca să se acopere cu amestecul de ingrediente. Pune la frigider cu cel puţin 2 ore înainte să-i găteşti. Poţi să laşi cartofii noi în condimente la frigider chiar şi peste noapte.
3. După ce i-ai lăsat la marinat, prăjeşte cartofii într-o tigaie încinsă stropită cu ulei, la foc mediu, timp de 12-15 minute, până devin aurii şi crocanţi în exterior.
Tandoori masala se găseşte mai nou în toate hiper-marketurile de la noi, este un amestec de ingrediente.
Dacă ai cumpărat cartofi noi care nu sunt de aceeaşi dimensiune, taie-i în jumătate pe cei mai mari, astfel timpul de preparare va fi apropiat pentru toţi.
Cartofii noi tandoori rumeniţi în tigaie, merg perfect serviţi ca atare sau ca şi garnitură lângă o delicioasă friptură.