Ingrediente
150 de grame de somon afumat
1/2 lămâie
250 gr de cremă de brânză
150 gr iaurt cremos
câteva fire de ceapă verde sau o ceapă roşie
sare
busuioc
Mod de preparare
Amestecaţi într-un castron iaurtul cu cremă de brânză, până se omogenizează. Turnaţi în compoziţie zeamă de la jumătate de lămâie şi amestecaţi în continuare. Adăugaţi ceapă, tocată fin, busuiocul şi sărea. Tăiaţi somonul în fâşii mici şi puneţi-l, de asemenea, în castron.
Pentru a obţine o consistenţă cremoasă şi a combina cât mai bine ingredientele, folosiţi în final un mixer, cu care să amestecaţi totul timp de maxim 2-3 minute.
Crema obţinută se lasă la frigider până se întăreşte puţin. Când o consumaţi, cel mai bine ar fi să o întindeţi pe o felie de pâine neagră sau o baghetă cu seminţe, pentru un aport de fibre.
Cremă de brânză cu somon se serveşte rece ca şi aperitiv sau gustare.