Marţi, 30 aprilie 2024 - 10:59:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pui grătar cu ou, crutoane şi salată verde


4 ianuarie 2012

salatapuiIngrediente


1 salată verde

1 piept de pui la grătar

usturoi

sare

piper

boia dulce

ulei

2 felii pâine albă toast

ulei de măsline

1 ou crud

oţet

muştar

zeamă de lămâie

50 grame caşcaval ras

1 ou fiert

 

Mod de preparare


Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi se freacă cu ulei. Bucăţile de piept se amestecă cu usturoi, piper, boia dulce şi ulei şi se lasă acoperit jumătate de oră.

Se încinge grătarul şi se pun bucăţile de piept pe grătar întorcându-le pe ambele părţi până când este gata.

Feliile de pâine se ung cu un amestec de ulei de măsline şi usturoi pisat. Se taie apoi cubuleţe mici, se pun într-o tavă şi se coc în cuptorul încins timp de 20 de minute. Se obţin nişte crutoane delicioase.

Se pregăteşte un dressing din ulei de măsline, oţet, muştar, ou crud, zeamă de lămâie, sare, piper, usturoi pisat şi caşcaval ras. Salata se rupe cu mâna în bucăţi nu prea mari.

Pieptul de pui la grătar se taie fâşii şi se aşează peste salată, într-un castron. Oul fiert se taie şi el felii şi se aşează lângă feliile de piept la grătar. Pe margine se aranjează crutoanele aromate cu usturoi. Deasupra se toarnă dressingul de muştar.

Se poate servi ca atare sau presărând puţin caşcaval ras pe deasupra.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro