Luni, 29 aprilie 2024 - 12:48:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Supă de roşii


23 iunie 2012

supa-de-rosiiIngrediente pentru o porţie

Roşii proaspete - 500 g,

ceapă - o buc.,

morcovi - 200 g,

ţelină - 200 g,

busuioc proaspăt - o legătură,

ulei de măsline - 60 ml,

usturoi - 2 căţei,

pâine pe vatră - 200 g,

sare - după gust,

piper negru - după gust

Mod de preparare

Curăţăm şi tăiem în cubuleţe morcovii, ţelina şi ceapa. Într-o oală mai mică punem ceapa la călit (atenţie, nu trebuie să se rumenească!) şi adăugăm apoi ţelina şi morcovii. Tăiem cubuleţe roşiile, cu pieliţă cu tot. De asemenea, curăţăm şi tăiem 2 căţei de usturoi. Adăugăm apă fierbinte, iar apoi jumătate din cantitatea de roşii. Lăsăm să fiarbă, după care adăugăm o jumătate din legătura de busuioc şi restul de roşii. După ce toate roşiile au fiert bine, le pasăm, adăugăm restul de busuioc şi uleiul de măsline. Pentru un succes garantat, se serveşte cu pâine prăjită unsă cu un căţel de usturoi. Aceasta este o reţetă din regiunea italiană Toscana.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro