Ingrediente pentru o porţie
Roşii proaspete - 500 g,
ceapă - o buc.,
morcovi - 200 g,
ţelină - 200 g,
busuioc proaspăt - o legătură,
ulei de măsline - 60 ml,
usturoi - 2 căţei,
pâine pe vatră - 200 g,
sare - după gust,
piper negru - după gust
Mod de preparare
Curăţăm şi tăiem în cubuleţe morcovii, ţelina şi ceapa. Într-o oală mai mică punem ceapa la călit (atenţie, nu trebuie să se rumenească!) şi adăugăm apoi ţelina şi morcovii. Tăiem cubuleţe roşiile, cu pieliţă cu tot. De asemenea, curăţăm şi tăiem 2 căţei de usturoi. Adăugăm apă fierbinte, iar apoi jumătate din cantitatea de roşii. Lăsăm să fiarbă, după care adăugăm o jumătate din legătura de busuioc şi restul de roşii. După ce toate roşiile au fiert bine, le pasăm, adăugăm restul de busuioc şi uleiul de măsline. Pentru un succes garantat, se serveşte cu pâine prăjită unsă cu un căţel de usturoi. Aceasta este o reţetă din regiunea italiană Toscana.