Duminică, 28 aprilie 2024 - 7:57:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăvălită cu cremă


22 ianuarie 2012

PrajituratavalitaIngrediente


50 grame ciocolată menaj

2 linguri ulei

nucă de cocos

 

Blatul la tăvălită cu cremă


8 ouă

400 grame zahăr

1/2 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie

250 grame făină

3 linguri cacao

2 linguri ulei

 

Crema la tăvălită cu cremă


200 grame unt

150 grame zahăr

2 linguri făină

300 mililitri lapte

3 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare


  1. Blatul la tăvălită cu cremă

Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi făina şi cacaua, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.  Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi, la final, uleiul.  Compoziţia rezultată se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.  Se coace la 170 grade timp de 35 de minute.

  1. Crema la tăvălită cu cremă

Făina se dizolvă în lapte, ca sa nu rămână cocoloaşe. Se pune apoi la fiert cu zahărul vanilat şi zahărul tos. Se fierbe până se leagă. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă peste untul frecat spumă.

  1. Când blatul s-a răcit, se taie în diferite forme, după care se taie fiecare formă pe jumătate, se unge la mijloc cu crema, apoi se ung şi marginile, de jur împrejur cu cremă şi se trece prin nucă de cocos.

Deasupra fiecărei bucăţi se pune glazura de ciocolată obţinută prin topirea ciocolatei cu uleiul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro