Ingrediente
50 grame ciocolată menaj
2 linguri ulei
nucă de cocos
Blatul la tăvălită cu cremă
8 ouă
400 grame zahăr
1/2 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
250 grame făină
3 linguri cacao
2 linguri ulei
Crema la tăvălită cu cremă
200 grame unt
150 grame zahăr
2 linguri făină
300 mililitri lapte
3 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
- Blatul la tăvălită cu cremă
Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi făina şi cacaua, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus. Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi, la final, uleiul. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace la 170 grade timp de 35 de minute.
- Crema la tăvălită cu cremă
Făina se dizolvă în lapte, ca sa nu rămână cocoloaşe. Se pune apoi la fiert cu zahărul vanilat şi zahărul tos. Se fierbe până se leagă. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă peste untul frecat spumă.
- Când blatul s-a răcit, se taie în diferite forme, după care se taie fiecare formă pe jumătate, se unge la mijloc cu crema, apoi se ung şi marginile, de jur împrejur cu cremă şi se trece prin nucă de cocos.
Deasupra fiecărei bucăţi se pune glazura de ciocolată obţinută prin topirea ciocolatei cu uleiul.